Oulun sairaalat

1. Oulun kaupungin sairaala

Perhekäynnit Oulun kaupunginsairaalaan ovat sallittuja tiistaista 25.5.2021 alkaen. Potilaan luona voi olla samanaikaisesti enintään kaksi perheenjäsentä. Vierailijoiden tulee noudattaa hyvää käsihygieniaa ja käyttää maskia.

2. Terveyteen tähtäävä

Oulun yliopistollisen sairaalan (OYS) erityisvastuualue kattaa maantieteellisesti yli puolet Suomesta ja siellä asuu noin 741 000 henkilöä. Yliopistosairaalana vastaamme alueemme vaativimmista erikoishoidoista.

3. Caritas-sairaalassa on hyvä toipua

Tarjoamme lyhytaikaista sairaalahoitoa, kuntoutusta ja toipilashoitoa. Sairaalassamme ovat edustettuina seuraavat erikoistumisalat: yleislääketiede ja geriatria. Lisäksi meillä on erityistä kokemusta kivunhoidosta sekä akuutteja ja kroonisia haavoja sairastavien potilaiden hoidosta.

4. Mehiläinen Oulun sairaala

Mehiläisen Oulun sairaalassa saat hoitoa nopeasti ja ilman jonottelua oman tilanteesi ja toiveesi huomioon ottaen. Sairaaloissamme tehdään päiväleikkausten lisäksi myös vaativampia, pidempään sairaalahoitoa vaativia leikkauksia.

5. Uusi Oulun sairaala OyS

Uusi Oulun yliopistollinen sairaala tarjoaa valmistuessaan turvalliset, terveelliset ja joustavat tilat lähes miljoonalle suomalaiselle palvelemaan yli tuhannen kilometrin aluetta Keski-Pohjanmaan Perhosta Suomen pohjoisimpaan kylään Nuorgamiin.

6. Pohjoisen suurin sairaala

Pohjois-Suomen suurin sairaala lisää Oulua 1,61 miljardilla eurolla, josta uudisrakentamisen osuus on 900 miljoonaa euroa.

7. Uuden sairaalan rakentaminen

Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) myönsi Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirille rajoituslain mukaisen poikkeuksen. Rakentaminen kestää kymmenen vuotta ja uudisrakennusten investointikustannukset ovat noin miljardi euroa.

8. Oulun yliopistollinen sairaala sulkee osan leikkaussalistaan ​​työvoimapulan ja henkilöstön väsymyksen vuoksi

Viidestä kuuteen leikkaussalia on suljettu päivittäin ensi maanantaista alkaen. Tämä on toimintapäällikön Päivi Laurilan mukaan noin kymmenesosa Oy:n leikkaussalien kapasiteetista.

9. sairaalarakennuksen korkeimmat osat voisivat kohota kymmeneen kerrokseen

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri on täsmentänyt suunnitelmia Oulun yliopistollisen keskussairaalan Kontinkankaaseen rakennettavasta Future Hospital -hankkeesta suunnitelmaluonnoksen valmistuttua.

10. Oulun yliopistollinen sairaala

OYS tarjoaa erikoissairaanhoitopalveluita Pohjois-Suomessa. Sinusta huolehtivat parhaat ammattilaiset, joilta saat korkeatasoista yksilöllistä huomiota.

Vastaa