Helsinki Päivä Historia: Paras

1. Historia | Helsingin Versoveikot ja -siskot ry

Historia. Helsingin Versoveikot perustettiin 7. päivänä helmikuuta vuonna 1932. Vuonna 1937, lauantaina 24. päivä huhtikuuta, lippukunta sai oman lipun. Sen piirsi ja suunnitteli Sirkku Salmensaari. Lipun kankaan hankkivat Sami ja Kri.


Screenshot of www.hvvs.fi

2. Historia - Sofia Helsinki


Sofia Helsinki tuo vanhan käyttötarkoituksen tilaan takaisin. Rakennus on työtila, tapaamisten ja tapahtumien näyttämö sekä ravintola ja kahvila. Uudet kohtaamiset synnyttävät uusia muistoja joka …


Screenshot of sofiahelsinki.fi

3. Helsingin historiaa | SKS verkkokauppa


Pääkaupungin historia on monille tuttu, mutta siihen sukeltamalla kohtaa loputtomasti uusia kiinnostavia tarinoita. Kokosimme alle viisi mielenkiintoista kurkistusta Helsingin menneisyydestä - tutustu myös kirjavinkkehimme ja kohtaa tuttu kaupunki uusin silmin! Tarjoamme Helsinki-päivän kirjavinkit 25 % alennuksella sunnuntaihin 16.6. asti.


Screenshot of kirjat.finlit.fi

4.
5. Helsingin historia | Helsingin kaupunki


Helsingin historia. Helsinki perustettiin Ruotsin kuninkaan Kustaa Vaasan käskystä vuonna 1550 Vantaanjoen suulla sijaitsevan Helsinginkosken rannalle. Kuningas määräsi Rauman, Ulvilan, Porvoon ja Tammisaaren kaupunkien porvarit muuttamaan Helsinkiin. Uuden kaupungin oli tarkoitus kilpailla Suomenlahden vastarannalla sijaitsevan Tallinnan ...


Screenshot of www.hel.fi

6. Helsingin historia – WikipediaScreenshot of fi.wikipedia.org

7. Helsinki-päivä | Helsinki


Helsinki-päivä 12.6. on Helsingin kaupungin virallinen vuosittainen juhlapäivä, jolloin juhlitaan Helsinkiä ja useat toimijat järjestävät päivän kunniaksi monenlaista ohjelmaa. Päivän ohjelmaan kuuluu perinteisesti pormestarien juhlamitalien ja ansiomerkkien jako. Koronaviruksen aiheuttaman poikkeuksellisen tilanteen vuoksi Helsinki-päivää juhlitaan tänä vuonna pääosin ...


Screenshot of www.stadissa.fi

8. Helsinki-päivä täyttää kaupungin ohjelmalla ...


5.6.2019 · Helsinki-päivänä kaupungin historia on läsnä. Nostalgista ohjelmaa: Hanuristi Vanhalla kauppahallilla klo 12.00-15.00, Eteläranta, 00130 Helsinki (Kaartinkaupunki) Virittäydy aitoon kesäfiilikseen 130-vuotiaassa Vanhassa kauppahallissa.


Screenshot of www.city.fi

9. Helsinki-päivä – Wikipedia


Helsinki-päivä on joka vuosi 12. kesäkuuta järjestettävä juhlapäivä Helsingin kaupungin kunniaksi. Juhlapäivään kuuluvissa tapahtumissa käy vuosittain yli satatuhatta ihmistä. Helsinki-mitali luovutetaan Helsinki-päivänä ansioituneille kaupunkilaisille. Kaupunginhallitus myöntää mitalit.
Hankkeen panivat alulle ylipormestari Lauri Aho ja Helsinki-seuran sihteeri Jorma Waronen 1950-luvun lopulla. Ensimmäistä Helsinki-päivää vietettiin vuonna 1959 sinä päivänä, jona Helsinki täytti 409 vuotta.

Screenshot of fi.wikipedia.org

10. Helsinki-päivä – Helsinki Day


Helsinki-päivä 12.6. Helsinki-päivä kiittää! Tänä vuonna juhlistimme Helsingin syntymäpäivää Helsinki-päivän teoilla. Moneen ehdit vielä mukaan. Lue lisää.


Screenshot of helsinkipaiva.fi

11. Historiaa - Lasipalatsi - Aamiainen Helsingin keskustassa

Lue Lasipalatsin kiehtova historia! Lasipalatsi saa alkunsa. Lasipalatsin alueella sijaitsi alun perin venäläinen kasarmi vuodesta 1830; läheisen Turun tien vuoksi aluetta kutsuttiin Turun kasarmeiksi. SOK ja Valio vuokrasivat alueelta tontin Helsingin kaupungilta vuonna 1935, ja rakennuttivat yhdessä Lasipalatsin. Rakennus valmistui vuonna ...

Screenshot of www.ravintolalasipalatsi.fi

12. Historia | Port of Helsinki


1.1.2015 · Helsinki perustettiin Vantaanjoen suulle 1550 kauppa- ja satamakaupungiksi, kun Ruotsin kuningas Kustaa Vaasa halusi kilpailla Itämeren meri- ja sotilaskuljetuksista. Helsingin kaupunki kasvoi sataman ympärille. Tänä päivänä Helsingin satama on Suomen pääsatama, jonka kautta kulkee merkittävä osa Suomen ulkomaankauppaliikenteestä.


Screenshot of portofhelsinki.fi

13. Historia | Historiantutkimuksesta ja opetuksesta Helsingin ...


Päivästä tai uravaiheesta riippuen perustelu voi olla esimerkiksi elämäkerrallinen (mikä tie toi minut historian pariin), eettinen tai poliittinen (haluan parantaa maailmaa) tai elämyksellinen (se on ihanaa ja loputtoman kiehtovaa). ... Kirjoittaja on Helsingin yliopiston historia-aineiden kasvatti, ...


Screenshot of blogs.helsinki.fi

14.


Päivä Helsingissä Olen suunnitellut päivän Helsingissä mikä on suunnattu 20-35 vuotiaille nuorille ulkomaanmatkailijoille, mutta miksi ei myös suomalaisille. Nuorille omatoimimatkailijoille jotka viihtyvät kaupungilla mielummin kuin turisti bussissa. Kierros olisi myös edullinen sillä liikkuisimme HSL helsinginsisäisellä päivälipulla.


Screenshot of mikkomahon.wordpress.com

15. Sofia Helsinki - Kohtaamispaikka keskellä kauneinta ...


10.6.2021 · Loistava tapa tehdä töitä! Fiksu ja joustava ratkaisu tämän päivän työntekoon. Edustavat ja toimivat tilat Helsingin historiallisessa keskustassa. Uteliaat ja eteenpäin katsovat ihmiset muodostavat Sofian yhteisön. Täällä sinun on hyvä tehdä töitä, kohdata ihmisiä ja uusia ajatuksia.


Screenshot of sofiahelsinki.fi

16. Ruoka: Pikaruoalla on Suomessa pitkä historia ...


14.10.2021 · Ruoka: Pikaruoalla on Suomessa pitkä historia – Nakkikioskeilla tapeltiin jo 1930-luvulla, olympialaiset toivat maahan Amerikan maut. Nakkikioskit ilmestyivät katukuvaan jo sata vuotta sitten, mutta viime vuosikymmeninä perinteisten grillien määrä on vähentynyt.


Screenshot of www.helsinginuutiset.fi

17. Helsingin Sanomien historia osaa yllättää - Helsingin ...


Helsingin Sanomien historia osaa yllättää. Kuva: Matilda Gronow. Historian tunteminen auttaa tulkitsemaan tämän päivän ilmiöitä ja asettaa ne oikeaan perspektiiviin. Helsingin Sanomat kolahti parhaimmillaan lähes puolesta miljoonasta postiluukusta joka arkipäivä ja määräsi puheenaiheet, ...


Screenshot of www.hssaatio.fi

18. Korttelikinojen Helsinki | Helsinki-päivä – Helsinki Day


Paketteja arvotaan yli kymmenen rastia Helsinki-päivänä kiertäneiden kesken 3 kpl ja yli kymmenen rastia elokuun loppuun mennessä kiertäneille 3 kpl. Rastien tiedot perustuvat elokuussa julkaistavaan kirjaan Kino-Suomi – elokuvan esittämisen historia 1896-2021 (Urmas A. Hilapieli, Teos).


Screenshot of helsinkipaiva.fi

19. Talvisota kuvina päivä päivältä | #sota39 | Historia ...


5.11.2014 · Talvisota kuvina päivä päivältä. Julkaistu 05.11.2014 - 10:41. Päivitetty 16.12.2014 - 16:23. Miltä näyttivät Kuoleman komppanian sotakypärät? Entä vangittu ryssien tiedotusosaston päällikkö? Niin lentäviin lottiin, ilmapommituksien tuhoihin kuin rintamasotilaihinkin pääset tutustumaan seuraamalla #Sota39:n päivän kuvia!


Screenshot of yle.fi

20. HS Helsinki | Helsinkiläisessä saaressa on ...


Helsingin Vartiosaaren pitkäaikaisin asukas, ... Hän menehtyi syyskuun 19. päivä 95-vuotiaana mantereella hoivakodissa. ... Hänen tarinansa elävät Vartiosaaressa edelleen ja hänen elämänsä on osa saaren historiaa. Moni Vartiosaaren ystävä ja asukas jäi kaipaamaan Editiä.


Screenshot of www.hs.fi

Vastaa